Foto: Lukáš H.
ID 576985

Lukáš H. 25 let

Garantujeme, že hledá práci
E-mailová adresa
Telefonní číslo

Představa o práci

 Kde hledám práci

Rožnov pod Radhoštěm + 1 km ochota dojíždět Mapa Vsetín + 1 km ochota dojíždět Mapa Valašské Meziříčí + 20 km ochota dojíždět Mapa

 Možná spolupráce

Plný úvazek

Vzdělání SŠ nebo vyučení s maturitou

Střední průmyslová škola, Přerov, Havlíčkova 2

Technické lyceum

2014 – 2018SŠ s maturitou

Praxe 2 roky a 11 měsíců

Re*****r.o

IT Specialista

červen 2023 – dosud 1 rok a 5 měsíců

Náplň práce v této firmě se podobá v mnoha věcech práci předchozí. Opět pracuji s IS QAD, byť ne tak do hloubky jako v předchozím zaměstnání. Tím myslím například to, že nejsou úplně tak časté "vlastnoruční" úpravy funkcí, ovšem i zde jsem se dostal k programovaní v jazyce Progress OpenEdge a mimo menší věci i k jednomu většímu projektu (potisky na výrobky které obsahují čárový a QR kód plus další informace), který jsem realizoval skoro celý ve vlastní režii. Každopádně tím, že zde v IS QAD nepracuji tak do hloubky, mám na starost správu a údržbu dalších SW. Například systémy BNS, CRM či systém pro plánování výroby neboli Preactor. Zde provádím troubleshooting, zjednodušení práce pro uživatele a v případě problémů a komunikuji s vývojáři těchto systémů při různých úpravách vyžádaných uživateli. Pokud je potřeba pomáhám při instalaci/nastavení/konfiguraci nových zařízení ve větším měřítku než ve firmě předchozí. Též bych zmínil užívání ChatGPT ale jen v rovině výpomoci například při psaní skriptů, žádné větší zapojení do pracovního procesu AI jsem v této firmě nerealizoval. Shrnul bych to asi tak, že byť zde ve firmě opět pracuji s IS QAD, tak to není mým primárním a skoro jediným zaměřením jako ve firmě předchozí. Můj rozsah je rozhodně momentálně širší.

Co*********.s.

Systémový analytik

září 2021 – únor 2023 1 rok a 6 měsíců

Hlavní náplň práce spočívala především ve správě a údržbě IS QAD, včetně údržby jednotlivých funkcí a poskytování podpory uživatelům tohoto IS. Co se týče údržby funkcí používaných v IS QAD, to zahrnovalo analýzu funkcí, v případě problému poté zásah do zdrojového kódu funkce (pokud zdrojový kód byl k dispozici). V několika případech bylo také potřeba funkce předělat, tedy prakticky přeprogramovat "nanovo". Co se týče programovacího jazyku, vše bylo realizováno v jazyce Progress OpenEdge ve kterém jsem též zpracoval i pár projektů, které lze případně demonstrovat (údržbové funkce, napojení na API eshopu, vytváření PDF pomocí načítání knihoven a pár dalších). Mezi údržbou IS QAD bylo též potřeba řešit i problémy týkající se buď IS QAD u některých uživatelů, nebo obecných IT problémů řešených přes vzdálenou plochu (většinou k tomuto účelu byl používán program TeamViewer). V případě potřeby byla součástí náplně práce též výpomoc s běžnými IT problémy přímo v samotném podniku.

Jazyky

ruštinazačátečník

angličtinastředně pokročilá

češtinavýborná

Řidičský průkaz

B - osobní auta

Technické znalosti

Operační systémy

MS Windows 8 / 10 / 11

Linux / BSD / Unix

MS Windows XP / Vista / 7

Běžná práce na počítači

Textový editor (MS Word)

Tabulkový kalkulátor (MS Excel)

Prezentační program (MS PowerPoint)

Internetový prohlížeč a e-mail

MS Outlook

Programovací jazyky

(X)HTML, CSSZačátečník

C / C++Začátečník

C#Začátečník

PythonZačátečník

Databázové systémy

MS SQLZačátečník

MySQL / MariaDBZačátečník

Tvorba obsahu a online marketing

Střih videaZačátečník

Další programy a počítačové znalosti

Základní přehled a zájem o současné dění v IT prostoru co se týče jak HW, sítí tak SW, troubleshooting notebooků/stolních počítačů. Povědomí o vytváření webových stránek. Znalost programů jako BNS, CRM či Preactor na úrovni správce. Přidal bych ještě dodatek ohledně programovacích jazyků a zkušeností s nimi. Nejprve zmíním že ani v jednom z uvedených zaměstnání jsem nebyl na 100% programátor, to jen pro upřesnění. Už jsem se setkal s nabídkami, kde si to náboráři totiž mysleli. Ve volném čase se učím programovacím jazykům jako C# Python, na které jsem při studiu narazil jen okrajově a v praxi použil jen pákrát. Nejsem v těchto jazycích žádný expert, především C# se učím spíše jako hobby kvůli tomu, že bych rád vytvořil nějakou menší videohru pro radost v Unity. Asi bych zmínil i C/C++, u těchto dvou programovacích jazyků se jedná o zkušenosti ze středoškolského studia/samostudia, skutečně hlavně základy. Co se týče mých pracovních zkušeností a programování, zde můžu jedině zmínit programovací jazyk Progress OpenEdge, Zkušenosti v tomto programovacím jazyce jako jediném bych označil za mírně pokročilé. V kolonce praxe jsem se pokusil alespoň nastínit, co jsem v tomto jazyce již naprogramoval a dokončil.

Dovednosti

Mé silné stránky

Aktivní přístup

Ochota učit se

Pracovitost

Přizpůsobivost

Samostatnost

Výkonnost

Mohu nabídnout

Řešení problémů pomocí kritického myšlení

Schopnost práce v kolektivu a týmové práce

Kurzy

IT Essentials

Základy počítačového hardwaru, softwaru a sítí.

Zobrazit certifikát o absolvování

2015

Zájmy

Četba, sport, turistika, samostudium, IT helpdesk pro kamarády a známé.

Klientský servis

ilustrtivní obrázek operátorky
Po - Pá  8 - 17 hod.

+420 777 77 45 45